CAT ESP
< tornar

Instal·lacions | Actualització a la normativa d’una instal·lació de gas natural en un bar restaurant de La Bisbal d’Empordà | Octubre 2019

La Bisbal d’Empordà.- OSG Serveis Grup com empresa instal·ladora de gas natural a Girona i Barcelona, durant aquest mes d’octubre hem realitzat la modificació i adequació a normativa d’una antiga instal·lació de Gas Natural d’un bar-restaurant  de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, Girona). Els nous propietaris d’aquest bar-restaurant de la Bisbal d’Empordà, ens encarreguen posar la vella instal·lació de Gas Natural existent al local.

Per poder fer l’actualització de les instal·lacions d’aquest bar-restaurant de la capital baix-empordanesa , l’equip d’instal·ladors d’OSG Serveis Grup, ha hagut de fer les següents actuacions:

 • Modificar els diàmetres de tub de coure acord amb els nous aparells instal·lats .
 • Instal·lació d’elements de seguretat per a compliment de normativa vigent.
 • Modificar i  adaptar les ventilacions homologades.
 • Substitució d’un vell escalfador per un acumulador elèctric.
 • ..

El gas natural és una font d’energia alternativa renovable, sostenible i eficient, i molt demanda pels cuiners professionals. És impossible lliurar tanta energía calorífica en tan poc temps per altres mètodes.  Per aquest motiu, OSG Serveis Grup, com empresa col·laboradora de Naturgy (Gas Natural Fenosa), tenim com  clients habituals d'instal·lació i adequació de gas natural d'us comercial i industrial a bars, cafeteries, restaurants i establiments hotelers de les comarques de Girona i Barcelona.

És molt habitual, que quan es donen d'alta els serveis de gas allà on ja hi havia estat en servei, s'hagi d'actualitzar tota la instal·lació a la normativa vigent, i en aquest cas a les cuines industrials existeixen dues normes que destaquen per sobre les demés: el Reial Decret 919/2006, de 28 de juliol i la UNE 60670-6:2014 sobre requeriments de configuració, ventilació i evacuació dels productes de la combustió en els locals destinats a contenir els aparells de gas. Seguint aquestes normes tota instal·lació de gas ha de tenir com principal criteri de disseny el manteniment de les condicions de seguretat que estableixen aquestes normes reguladores, i que són els següents:

1.- Ventilació dels locals on hagi aparells de gas

Les cuines industrials ha de tenir reixetes de ventilació. Una de les reixetes estarà situada a la part inferior de la paret i l’altre a la part superior. A més hauran d’estar situades molt a prop del sostre i el terra respectivament. La seva principal funció serà deixar entrar l’aire per a la combustió i permetre la sortida de gas en cas d’una eventual fuga.

La reixeta superior de ventilació ha d’estar situada en una paret doni directament a l’exterior del local. Una condició que restringeix en alguns casos la possibilitat de col·locació. La superfície  de les reixetes de ventilació ha de ser de com a mínim 5 cm2 per cada KW de potencia de gas instal·lada a la cuina. Ha de ser una reixeta normalitzada, no val fer un forat a la paret i prou.

En l’adequació de les instal·lacions d’aquest bar-restaurant s’han modificat els forats existents fent-los molt més grossos i instal·lant una reixeta de ventilació homologada a ras de terra en la part inferior de la paret.

Instal·lació de reixeta inferior de ventilació de gas segons norma UNE 60670-6:2014

Instal·lació de reixeta inferior de ventilació de gas segons norma UNE 60670-6:2014 en aquest local de la Bisbal d’Empordà.

2.- Instal·lació d'elements de seguretat d'acord amb normativa: Electrovàlvula de tall del gas

Per assegurar  la ventilació de la cuina, s'ha d'instal·lar un dispositiu electrònic que només permeti el pas de gas quan estigui funcionant la campana extractora. La campana extractora, a més ha de moure una quantitat d'aire proporcional a la potencia instal·lada i a la superfície de la cuina.

Aquesta electrovàlvula és d'obligada instal·lació a totes aquelles cuines que la seva potència calorífica superi els 30 kW,  cosa bastant habitual si pesem que una cuina industrial estàndard de 4  focs té de mitjana uns 35 kW.

Instal·lacció d'una eletrovàlvula de tall vinculada amb la campana extractora de la cuina on s'han instal·lat els nous fogons i fregidores

Instal·lació d'una electrovàlvula de tall vinculada amb la campana extractora de la cuina on s'han instal·lat els nous fogons i fregidores d'aquest local 

3.- Volum mínim

Aquesta potser és la norma menys coneguda de les condicions que estableix la normativa, Reial Decret 919/2006. Amb aquest punt, s'intenta cercar, que en cas de fuga de gas no s'arribi la barreja adequada amb l'aire. Hem de recordar que el gas és un element explosiu barrejar amb aire en unes quantitats determinades. És molt difícil inflamar el gas, si es troba en quantitats fora del rang del volum mínim.  Per exemple: suposem una cuina industrial de 100 kW de potència instal·lada en cuines, planxes, fregidores i altres aparells, el volum mínim ha de ser de 8 menys, o sigui 92 metres cúbics.

Per mesurar aquest volum mínim, s'ha de tenir en compte l'alçada del local i on acaba el mateix. Molts restaurants disposen de buits grans que comuniquen la cuina amb el menjador, el que aconsegueix, a efectes normatius, que tot pugui ser considerat cuina.

A la mateixa foto on es veu l'electrovàlvula, es pot veure com l'obertura de la cuina d'aquest bar-restaurant cap a altres indrets del local són més amples de metro i mig per aconseguir aquest volum mínim més fàcilment. Els elements instal·lats a la nova cuina consten de 4 fogons, un planxa, una zona de graella i dues fregidores, que tenen connectat el servei de gas travessant la paret des del magatzem que comparteixen mur.

Substitució d'un antic escalfador de gas per un acumulador elèctric.

Per finalitzar, amb aquesta adequació de la instal·lació dels serveis de gas natural en aquest restaurant de La Bisbal d'Empordà, l'equip de tècnics instal·ladors de gas d'OSG Serveis Grup, ha retirat un antic escalfador de gas  i per tal de ser més sostenibles i eficients, s'ha instal·lat un acumulador elèctric amb un dipòsit de 80 litres, que farà estalviar en el subministrament d'aigua calenta sanitària (ACS).

Galeria d'imatges:

 

Estàs cercant una empresa especialitzada en instal·lació i actualització de gas natural en bars, cafeteries, restaurants i hotels a Girona i Barcelona ?

OSG Serveis Grup té una llarga i dilatada experiència en la instal·lació gas natural en negocis de restauració a Girona i Barcelona. Si  necessites canviar la teva antiga instal·lació de subministrament del gas natural a Girona o Barcelona per millorar el consum de gas i millorar l'estalvi energètic al teu negoci, no dubtis en  fer una trucada al nostre departament tècnic especialitzat en el disseny, instal·lació, adequació  i manteniment dels circuits de gas natural per a ús industrial:

Demana un pressupost per adequar a normativa la teva instal·lació de gas natural en el teu  negoci

Has decidit millorar el benestar i productivitat dels teus treballadors? Nosaltres t’ajudarem.

  Petita descripció del que necessita per millorar la sostenibilitat al seu negoci o llar:

  Acepto la Política de Privadesa

  Abans d'enviar les teves dades, llegeix l'informació bàsica sobre protecció de dades
  • Responsable: OSG SERVEIS GRUP, SLU
  • Finalitat:  Aquest formulari té com a finalitat respondre a la teva consulta
  • Legitimació: aceptant la política de privadesa, dones el teu consentiment expres
  • Destinataris: les dades que ens facilites estaran ubicades en servidors de la UE
  • Drets: tens dret, entre altres a accedir, rectificar, limitar i/o suprimir les teves dades
  • Activitat: Empresa integral de Serveis. Construcció en general, Instal·lacions, Reformes, Energia, Canalització, Obra, Obra Civil, Bastides i Manteniment.

  O també et pot interessar...

  Visita altres serveis d'instal·lació de Gas, Fred i Calor.....

  OSG Serveis Grup, a més del servei de disseny, instal·lació i manteniment dels circuits de Gas Natural per a ús industrial a Girona i Barcelona, també ofereix els següents serveis de  fred i calor per particulars i empreses.